Βράζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που έβρασαν. Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και ελαιόλαδο. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά και τις σβήνουμε με ούζο. Αφού περάσουν 5' ρίχνουμε χυμό τομάτας και 3 ποτήρια νερό απ' αυτό που κρατήσαμε στην αρχή. Ρίχνουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Μετά το βάζουμε στο φούρνο στους 180οC για 25' στον αέρα.
Καλή σας απόλαυση!